AKIT KERESNEK: JESUA

A regény főhőse a kamasz Jézus (Jesua). A betlehemi vérengzés után tizennégy évvel ismét megjelenik az a bizonyos, a Megváltó létezését jelző fényes csillag. A csecsemőgyilkosságot egykor elrendelő Nagy Heródes fia, Heródes Antipász ebből tudja meg, hogy

További részletek >>

AKIT KERESNEK: JESUA

A regény főhőse a kamasz Jézus (Jesua). A betlehemi vérengzés után tizennégy évvel ismét megjelenik az a bizonyos, a Megváltó létezését jelző fényes csillag. A csecsemőgyilkosságot egykor elrendelő Nagy Heródes fia, Heródes Antipász ebből tudja meg, hogy

Bővebben

ALATTUNK A KINCS

Vajon a Zeréndvár alatt valóban kincsek rejtőznek? Vajon a gyerekek le mernek menni a középkori alagútrendszerbe? Találnak kincset? És ha netán találnának, mi lehet a kincsek sorsa? Megtarthatja a település?

Bővebben

A CSERE / Adam és David

A tizenhat éves Adam anyjával és húgával a tenger mellett egy menekülttáborban él. Véletlenül találkozik Daviddal, az Elnök fiával. Kiderül, hogy a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Hogyan lehetséges ez?

Bővebben

ITT ÉLTÜNK KÖZTETEK /Állatsírversek/

Első kiadása után harminc évvel hatszáz számozott példányban megjelent az állatsírverseket tartalmazó kötet kétnyelvű változata minden vershez illusztrációval és a szerzők eredeti aláírásával kemény kötésben.

Bővebben

Hova nézel, Papa?

Új humoros „baleset-megelőzési családi sztorink” a közlekedésben tanúsított figyelmetlenség veszélyeiről szól. A mobilozás – beszélgetés, sms-ezés, netezés – miatt számtalan súlyos baleset történik.

Bővebben

INGYENES FELADATLAPOK
ÉS TOTÓK

CSAK PEDAGÓGUSOKNAK!


Jelszóval tölthető le.
Jelszó kérhető az info@presskontakt.hu e-mail címen.


JELSZÓ igénylése

TANÁRNŐ

Tanárnő Színes, képes magazin
1998-1999
A legérdekesebb írások
interjúk, tanácsok
nem csak pedagógusoknak.

Regényeim, filmjeim, fiaim, életem

TV-interjú Nógrádi Gáborral Szegeden 2014

Videó megtekintése

Nevess velem!Nevess velem!

Vidám írások, mondások, könyvrészletek a 3 Nógrádi műveiből!

Nyeregbe, srácok!

Vigyázz a biciklivel, hogy sose érjen baj!
A Papa, unokái segítségével vidám, kalandos helyzetekben tanulja meg a kerékpáros közlekedés szabályait. Cakó Ferenc rajzai még élvezetesebbé teszik a balesetmentes bringázásra tanító könyvet.

Bővebben

PETEPITE

A tizenegy és fél éves Pete Péter arra ébred, hogy alig fér el az ágyon. A takarója alól két szőrös láb kandikál ki, a keze óriási, a hangja mély és reszelős. Úgy tűnik, Pete Péter, azaz Pite egetlen éjszaka alatt felnőtt, és pont olyan lett, mint az apja

Bővebben

A mi Dózsánk / Mentünk, láttunk, hazajönnénk

Négy gyerek, egy töritanár meg egy vizsla. Hogyan kerül a kis csapat az 1514-es parasztháború közepébe? Ráadásul „Kinizsi” feliratú pólóban?! S ha már ott vannak, miért akarnak találkozni Dózsa Györggyel? Utazásuk Temesvárra bővelkedik a kalandokban...

Bővebben

Emmike nem semmike

Kislányom, megőrülök!

Az ötéves Emmike őrületbe kergeti az apukáját. Pedig Emmike mindig csak jót akar: befogad egy kisfiút, akivel kiabáltak, szemetet önt egy sofőrre, aki szemetelt...

Bővebben

Lángoló nyaram - Dávid és Dorte

Dávid gátlásos, tizenöt éves magyar fiú. Dorte derűs és természetes dán kamaszlány. A szüleikkel nyaralnak egy görög szigeten – és egymásba szeretnek.
14+

Bővebben

A NAGYIKÁM ZSENI

Minden nagyinak vannak titkai. Tom és Geri nagyija például fiatalon titkos ügynök volt, a harcművészetek mestere, a lőfegyverek szakértője. Fedőneve: Sellő. Mostanában főleg palacsintát sütöget otthon az unokáinak, akikért tűzbe megy, ha kell. Márpedig ke

Bővebben

Láttam, mi történt

Ötvenhat tanú egy eseményről
Rob tényleg belezúgott Aniba? Vagy Ani állított neki kelepcét? Véletlenül ütköztek, vagy igazi szerelmi karambol volt? Ami biztos: Rob tanítás után kirohant a suli épületéből, és majdnem...

Bővebben

A BÖLCS GYEREK KÖNYVE

Kapható a jobb könyvesboltokban és a Líra, a Libri oldalain, a neten!
Életrevaló mondások igaz történetekkel és magyarázatokkal gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy okosabban, nyugodtabban, harmonikusabban éljenek.

Bővebben

A TENGEREN IS TÚL

Benedek tudja, hogy az édesanyja nem tűnt el végleg a tenger hullámai között. Hisz benne, hogy anyu él, és visszatér. Bármi történt is a tengeri viharban, a csoda egyszer bekövetkezik.

Bővebben

A HÓ FOGSÁGÁBAN

Nagyi egy kis tanyán él. Kriszti nem szeret ott lenni. De karácsonykor kötelező. Éjszaka hóvihar kerekedik, és a nagymama váratlanul rosszul lesz. Vajon a szeretet egy elkényeztetett városi lányból is hőst csinálhat?

Bővebben

A GONOSZ HÉT NAPJA

Luca a ház tetején ül és énekel. Az emberek döbbenten nézik lentről, és a kislány bátyja, a tizennégy éves Alex zokogva borul térdre. Egyedül ő tudja: ha a húga lezuhan a tetőről, arról csakis ő tehet.

Bővebben

AZ ANYU ÉN VAGYOK

Amikor Mesi meglátja, hogy a macska felkergeti a kutyát a fára, rögtön tudja, hogy tudós nagyapja kísérlete sikerült: a kutya és a macska „helyet cseréltek”. De a Tata igazi célja nem az, hogy állatokkal kísérletezzen.

Bővebben

GALAMBNAGYMAMA

Az első szerelem, az első nagy titok, az első találkozás az elmúlással. A legelső mindenből a legemlékezetesebb, és Nógrádi Gábor mesés történetei éppen erről szólnak: a gyerekkor boldog-szomorú pillanatairól.

Bővebben

A MI KINIZSINK

Különös alak járja Zeréndvár utcáit: mindent tud Kinizsi Pálról, könnyedén felkap egy malomkövet, és ami a legfurcsább: őt magát is Kinizsi Pálnak hívják. De mit keres Mátyás király hadvezére Zeréndváron ötszáz évvel a saját halála után?

Bővebben