Dan Höjer - Gunilla Kvarnström - KIS PUNCIKÖNYV

 

Gazdagon illusztrált, ismeretterjesztő könyv tinédzsereknek, hogy ne kerüljenek bajba, hogy ne idegeskedjenek azért, amiért nem kell, és hogy tudják, mit csinálnak.
72 oldal, kemény kötés

NEM KAPHATÓ!

 
 

Tartalom:

 

"Szeretem a nunámat"

"A szaunában utánanéztem"

A szent csikló

Furcsaságok

Puncitények

A tiltott szavak

A drága gyermeknek sok neve van

A vörös ijedelem

Kezeket a takaróra!

Fütyi és hatalom

Kérdések és válaszok

Punciszótár

Könyvünk úgy keletkezett, hogy jártuk az országot, és fiatalokkal beszélgettünk. Köszönet mindenkinek, aki segítette munkánkat, azaz levélben megírta legbensőbb gondolatait vagy szóban válaszolt a kérdéseinkre.

A SZEXUÁLIS ISMERETEKRŐL…

Lisa: Nekünk tök jó fej tanárnőnk van, akivel mindenről lehet beszélni. Mesélt arról, hogy hogyan lesz a gyerek, mesélt a szexről és sok minden másról.

Carro: Nekünk semmi ilyesmi nem volt. De ha lenne, a fiúk szétröhögnék az agyukat. Semmit sem tudnak komolyan venni.

Emma: Mi a suliban keveset dumáltunk gyerekről meg ilyesmiről. Aztán jött egy csaj, az Országos Egyesület a Szexuális Felvilágosításért munkatársa, beszélt egy egész napot, és tök jó volt.

Semmi nem volt ciki, amit mondott, pedig egy csomó olyan dologról beszélt, ami általában nagyon

gáz.

"Sokan soha életükben nem látták a saját nemi szervüket.

Képzeljük el, hány nő járkálhat egy nagy titokkal a lába között!"

(Silvia Sjödahl újságírónő)

A HAVI VÉRZÉSRŐL…

Carro: Nekem kábé egy éve jött meg a vérzésem. A suliban történt, és halálra rémültem, hogy mindenki észreveszi az átvérzett nadrágomat. De senki sem vette észre. Hazamentem, és anya otthon volt. Tökre megörült, és órákon át dumáltunk. Megmutatta, hogyan kell használni a betétet meg a tampont, és egészen ünnepinek éreztem a hangulatot.

Emma: Nekem még nem jött meg a vérzésem. Nem mondhatnám, hogy kifejezetten várom. Tulajdonképpen jó lenne megúszni. Macerás, hogy az ember vérzik, fájdalmai vannak meg ilyesmi.

Lisa: Nekem két hete jött meg. De csak kevés vér jött, az is egy nap alatt. Azt olvastam, hogy ez teljesen normális, úgyhogy várom, hogy több is jöjjön. Most, hogy végül beindult, kicsit felnőttnek érzem magam, és tökre tetszik.

"Nem értem, hogyan lehet ilyen finom és szép dolgot kicsúfolni, mint a punci. Hiszen mindenki itt születik. Itt kezdődik az élet. Itt jön létre minden. Az első emberek is az anyukájuk lába közül bújtak elő. És aztán sok-sok milliárd gyerek született ugyanígy. Fantasztikus!"